tisdag 3 april 2012

ännu en skoluppgift

  1. För att det är så fattigt och dom hjälper oftast deras föräldrar att få pengar till mat och kläder
  2. en egen företagare ansvarar för att det kommer in pengar till sitt företag så att dom kan få lön. Om den egne företagaren har anställda måste den se till att det kommer in pengar så att den också kan betala sina anställda
  3. prao är när man en eller två veckor går ut och provar på arbetslivet. Istället för att gå i skolan ”jobbar” man istället. Man kan t e x praoa på dagis, cafe eller affär
  4. dom två största grupperna i gymnasiet är yrkesförberedande, där får du lära dig ett speciellt yrke som du kan jobba med direkt efter gymnasiet. Den andra gruppen är studieförberedande. Där får du studera ungefär samma ämnen som i grundskolan fast mer på djupet.
  5. Ella går till arbetsförmedlingen för att få reda på vilka jobb som finns lediga. Där berättar dom att det finns något som heter platsbanken, som alla kan besöka på internet. Simon kör med en annan taktik. Han ringer runt till olika företag och frågar om dom har några jobb lediga.

    vi har precis fått nya datorer till skolan, vilket nu ledde till att det inte går att spara på datorn. så därför måste jag spara det någon stans. ;) nu vet ni varför. hoppas ni tar del av mina "kunskaper" ;))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar